Ik doe nooit aan crunches!

BLOG / THEORIE


21-08-2017 -

Hoeveel buikspieroefeningen je ook doet, het vet rond je middel zal er niet door verdwijnen.

Zichtbare buikspieren

Ik train nooit mijn buikspieren. Tenminste niet volgens de buikkwartiertje methode, wat betekent 15 minuten lang diverse crunch oefeningen doen. Ik heb er een hekel aan maar veel belangrijker, aangezien er echt wel meer oefeningen zijn die ik niet fijn vind maar die ik toch doe, het is lang niet zo efficiënt als de marketing van de sportscholen promoot.

Hoeveel buikspieroefeningen je ook doet, het vet rond je middel zal er niet door verdwijnen. Je verliest geen vet door oefeningen te doen voor specifieke probleemzones. Voor zichtbare buikspieren moet je een zeer laag vetpercentage hebben. Daarvoor is een complete training (meer verbruiken) en een evenwichtige voeding (minder innemen) nodig.

Het gaat om het verlagen van jouw totale vetpercentage. Hoe minder vet op je lichaam, des te beter zijn je spieren zichtbaar.

Vetpercentage verlagen

Het gaat om het verlagen van jouw totale vetpercentage. Hoe minder vet op je lichaam, des te beter zijn je spieren zichtbaar. De HIIT methode van de Workoutclub app en ook mijn intensieve personal training sessies van een half uur zijn de perfecte manier om je vet te verbranden en het vet op je buik wordt dan ook vanzelf minder. Houd wel in de gaten dat 70% voeding is en 30% trainen om je beoogde doelstelling te halen. Wat aan het einde van de dag uitmaakt is hoeveel calorieën je in totaal hebt verbruikt. Als je vet wilt verbranden, moet je meer calorieën verbruiken dan je binnen krijgt.

Train je benen

Overtollig vetweefsel rondom de buik zorgt ervoor dat de buikspieren daaronder niet goed zichtbaar zijn. Het kan best zijn dat de buikspieren voldoende sterk zijn, maar je dus geen strakke buik hebt. Lichaamsvet wordt echter niet verbrand door buikspieroefeningen.

Lichaamsvet verbrand je door grote spiergroepen te trainen. Wist je dat ruim 60% van je spieren zich in je benen bevindt (voornamelijk tussen bovenkant heup en knie)? Dat is precies de reden waarom het trainen van je beenspieren van cruciaal belang is voor het ophogen van je metabolisme en calorieverbruik.

Wil je van je buikje af dan moet je je benen trainen! Gek maar waar! Het trainen van je beenspieren levert simpelweg het hoogste rendement op vanwege de enorme spiermassa. Grote spieren verbranden namelijk meer vet!

Mijn favoriete buikspier training

Zoals ik in het begin al aangaf zijn crunches nooit verwerkt in mijn trainingen en toch heb ik sterke buikspieren. Mijn manier om mijn core te versterken zijn hartslagverhogende oefeningen zoals de burpee, plank jumps maar ook statische oefeningen zoals commando plank (lage/hoge plank afwisselen), bearcrawl en uiteraard push up variaties. Oh en ik vergeet bijna de TRX. Met alle TRX oefeningen die je doet versterk je ook gelijk je core dus TRX training zit zeker in mijn top 3 favoriet.
Populair POSTS


Willeke
Oprichter

Sinds mijn tienerjaren ben ik gefascineerd door mijn conditie en lichaamsbouw. Dit resulteerde in veel trainen op verschillende manieren om mijn beoogde resultaten te behalen. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met veel verschillende personal trainers die mij enorm hebben geïnspireerd.

Van nature ben ik een avontuurlijk en sportief type. Ook tijdens mijn reizen moet er altijd een avontuurlijk en sportief element in zitten. Tevens zoek ik altijd een sportschool op in het buitenland om te ondervinden hoe Personal Trainers daar werken. Door al deze ervaringen ben ik enthousiast geworden om van mijn hobby mijn beroep te maken.


MEER Theorie

june 24, 2015 4

by Willeke in Theorie

4 motivatie tips