HIIT Whenever, Wherever!

BLOG / THEORIE


07-11-2016 -

Als je eenmaal gewend bent aan regelmatig sporten, valt het tegen als je sportplannen niet door kunnen gaan door externe factoren. Ik kan bijvoorbeeld enorm balen als er een werkevenement plaatsvindt op mijn vaste trainingsavond of als ik ergens in het buitenland ben zonder Wi-Fi. Ik heb drie tips voor je om toch je HIIT workout te kunnen doen!

 

Sport voor de start van de dag

Als je voor je ontbijt je workout er al op hebt zitten, kan er niets meer misgaan. Hoe erg je dag ook zal uitlopen, jij bent al actief geweest. Nóg vroeger opstaan voor een workout klinkt verschrikkelijk. Maar doordat de HIIT workouts van de Workoutclub maar 12 minuten duren, op hoge intensiteit, hoef je maar een kwartier eerder op te staan dan normaal. Geloof me, de rest van de dag barst je van de energie!

 

Neem je telefoon mee. En je springtouw!

Er zijn weinig plekken op de wereld zonder een degelijke Wi-Fi of 4G connectie waarmee je de Workoutclub app kunt openen. Maar helaas soms zijn die er wel! Daarom neem ik altijd een springtouw mee op reis. Dit is een stuk lichter dan mijn hardloopschoenen en in een stad waar je niet bekend bent, wel zo veilig. Nog beter is om een oefening-schema voor jezelf paraat te hebben, zie de volgende tip.

 

Houd offline je workout-guide bij

In het geval dat ik mijn telefoon vergeet, de batterij weer eens dood is of ik ergens ben zonder internet houd ik een offline oefeningen-schema bij. Een lijstje met mijn meest en minst favoriete oefeningen. Als ik een keer zin heb in een lekkere workout combineer ik een paar van die oefeningen tot een HIIT 12-minuut durende workout. Waarom ik de meest en minst favoriete oefeningen combineer? Om mezelf scherp te houden en juist beter te worden in de oefeningen waar ik een hekel aan heb. Burpees bijvoorbeeld!

Kies hier jouw favoriete workout en train waar en wanneer jij wilt!


Populair POSTS


Moniek Kuipers
socialholic in hart en nieren

Het liefste doe ik alles. Keihard werken, diners en borrels met vrienden en de wereld zien. Al snel leerde ik dat je alleen op full speed kan leven als je lichamelijk fit bent. Sinds ik meerdere keren per week train en nóg bewuster ben gaan eten, heb ik minder te kampen met griepjes, vermoeidheid en energietekort.

Mijn ideale reis is een hike de natuur in. Want ook tijdens mijn vakantie ben ik graag actief. Afgelopen jaar deed ik een trek van een week door de bergen van Tasmanië. Als bijnaam kreeg ik al snel 'the mountain smasher’, omdat ik zowat de bergen op rende. Ook met 20 kilo op mijn rug. Hoe gaaf is dat? Ik ben sinds mijn kinderjaren nog nooit zo fit geweest.

Sporten benader ik vrij nuchter. Ik lig na een drukke werkdag ook liever op de bank. Toch voel ik mij zonder sporten niet lekker in mijn vel. Je leert ervan houden zeg maar!


MEER Theorie

june 24, 2015 4

by Willeke in Theorie

4 motivatie tips