Vrienden zijn met je eten.

BLOG / VOEDING


24-05-2018 -

Er zijn bijna net zo veel diëten als er mensen zijn.

Laat je vooral niet beïnvloeden door wat anderen doen of welk dieet hip op het moment is. Luister bij de keuze voor een voedingspatroon naar je eigen behoeften en wees realistisch voor jezelf. Kies wat het beste bij jouw leven past. Wat voor iemand anders werkt, werkt misschien niet voor jou en dat is niet erg!

Calorieën tellen

Voor mij persoonlijk werkt calorieën tellen tijdens de weekdagen met de myfitnesspal app heel goed. Het is een geweldig hulpmiddel dat je ondersteunt met het bijhouden van de calorieën die je eet. Mijn doel is om mijn lichaam te houden zoals het is en zoals ik er nu blij mee ben. Oftewel onderhouden. In de weekenden tel ik geen calorieën en geniet ik als ik er voor in de stemming ben zonder rekening te houden met calorieën. Als ik vrijdagavond en zaterdag geniet, let ik wel op dat ik op de  zondag erna wat meer op mijn calorie inname om de boel een beetje in evenwicht te houden. Voor mij is dit de perfecte manier, maar dat betekent niet dat dit voor iedereen de beste manier is. Je kan het proberen om te zien of het in je levensstijl past.

Bewust eten

Ik ken genoeg mensen die het vervelend vinden om calorieën te tellen. Ze houden zich liever aan bijvoorbeeld drie gezonde maaltijden per dag te eten met een klein tussendoortje. Wat ook prima kan werken. Deze aanpak gaat er meer vanuit dat je bewust eet. Dan verkrijg je je calorieën via fruit, groenten en magere eiwitten. Dit is niet een specifiek dieet, maar het is wat voor veel van mijn klanten werkt. Het is eigenlijk heel simpel als je erover nadenkt. Kook je maaltijden thuis en eet vers zonder bewerkte levensmiddelen. Groenten, fruit, eiwitten in de vorm van mager vlees of vis en natuurlijk geen koolhydraten uitsluiten vanwege de energie die elk lichaam nodig heeft. In dit geval is het van belang om de juiste porties te eten. Dus niet bijvoorbeeld 2x opscheppen tijdens het avondmaal.

Marlies, de Workoutclub diëtiste geeft een voedingsadvies rekening houdend met de caloriebehoefte voor jouw levensstijl zodat je het niet zelf hoeft uit te zoeken. Zeker de moeite waard om zo’n goed advies te overwegen wanneer je zelf niet de juiste start kan maken om gewicht te verliezen en energie te krijgen door middel van de juiste voeding.

Een nieuw voedingspatroon heb je niet over 1 nacht ijs. Dat is een proces dus start met kleine wijzigingen en ik verzeker je, je voelt je snel beter en ziet er ook beter uit. Zodra je begonnen ben, wordt het alleen maar makkelijker!

Onze e-books zijn er ook om jou te helpen!
Populair POSTS


Willeke
Oprichter

Sinds mijn tienerjaren ben ik gefascineerd door mijn conditie en lichaamsbouw. Dit resulteerde in veel trainen op verschillende manieren om mijn beoogde resultaten te behalen. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met veel verschillende personal trainers die mij enorm hebben geïnspireerd.

Van nature ben ik een avontuurlijk en sportief type. Ook tijdens mijn reizen moet er altijd een avontuurlijk en sportief element in zitten. Tevens zoek ik altijd een sportschool op in het buitenland om te ondervinden hoe Personal Trainers daar werken. Door al deze ervaringen ben ik enthousiast geworden om van mijn hobby mijn beroep te maken.


MEER Voeding

june 24, 2015 6

by Willeke in Voeding

5 adviezen om de behoefte naar suiker te overwinnen

june 24, 2015 1

by Willeke in Voeding

‘Back on track tips!’ na de kerst