Meer vetverbranding door HIIT

BLOG / THEORIE


06-08-2017 -

Excess Post Oxygen Consumption (EPOC)

Een HIIT training laat je stofwisseling tot wel 48 uur nadat je getraind hebt vlammen door het Excess Post Oxygen Consumption proces. Het enige dat je moet doen is je tijdens je training richten op dit na-verbranding effect. Dat betekent dat langzaam en constant trainen niet meer voldoende is, je zult de intensiteit een tandje moeten opvoeren.  High intensive interval trainingen (HIIT) zijn hiervoor perfect!

Voordelen van EPOC

EPOC zorgt ervoor dat je lichaam meer zuurstof opneemt, waardoor je sneller herstelt, je hormoonhuishouding op peil houdt, je energie voorraad aanvult en je cellen repareert. Dit alles vreet energie en daardoor - je raadt het al - verbrand je een stuk meer calorieën.

HIIT

Haal het uiterste uit jezelf tijdens de  Workoutclub HIIT trainingen en plof vervolgens op de bank om de EPOC zijn werk te laten doen. Je lichaam zal de brandstof die het binnenkrijgt blijven verwerken alsof het aan het trainen is.

Kies hier jouw favoriete HIIT workout!
Populair POSTS


Willeke
Oprichter

Sinds mijn tienerjaren ben ik gefascineerd door mijn conditie en lichaamsbouw. Dit resulteerde in veel trainen op verschillende manieren om mijn beoogde resultaten te behalen. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met veel verschillende personal trainers die mij enorm hebben geïnspireerd.

Van nature ben ik een avontuurlijk en sportief type. Ook tijdens mijn reizen moet er altijd een avontuurlijk en sportief element in zitten. Tevens zoek ik altijd een sportschool op in het buitenland om te ondervinden hoe Personal Trainers daar werken. Door al deze ervaringen ben ik enthousiast geworden om van mijn hobby mijn beroep te maken.


MEER Theorie

june 24, 2015 4

by Willeke in Theorie

4 motivatie tips