Hoe zit dat nou met spierpijn?

BLOG / THEORIE


07-05-2017 - Iedereen kent t wel: je hebt hard getraind en na een dag word je beloond met flinke spierpijn. Soms heb je hard getraind en dan is er geen of weinig spierpijn. Dan vraag je je af heb ik wel goed getraind, was ‘t wel intensief genoeg, heeft ‘t wel zin gehad?

Zoals we allemaal wel weten ontstaan er tijdens een workout scheurtjes in de spiervezels. Tijdens het herstel van deze scheurtjes ontstaat ook spiergroei waardoor de spier sterker en groter wordt. Dit ervaren we als spierpijn 24 tot 48 uur na de workout.

Voelen we geen spierpijn dan slaat de twijfel toe. Heb ik wel goed genoeg getraind?

Gelukkig betekent geen spierpijn niet automatisch, niet goed getraind. We ervaren spierpijn namelijk niet allemaal hetzelfde de een voelt het heel duidelijk de ander vrijwel niet en dit kan ook nog per spiergroep verschillen. Daarnaast speelt het type oefening een rol en of je bepaalde oefeningen veel doet.

Dus als je hard getraind hebt betekent geen spierpijn niet dat je spieren niet sterker worden. Andersom betekent spierpijn niet automatisch dat je spieren sterker worden. Je lichaam heeft via goede voeding eiwitten,koolhydraten en goede vetten nodig om de spieren te herstellen en sterker te maken. Doe je dit niet dan kunnen er zelfs blessures ontstaan doordat er geen herstel plaats vind.
Populair POSTS


Willeke
Oprichter

Sinds mijn tienerjaren ben ik gefascineerd door mijn conditie en lichaamsbouw. Dit resulteerde in veel trainen op verschillende manieren om mijn beoogde resultaten te behalen. Hierdoor ben ik in aanraking gekomen met veel verschillende personal trainers die mij enorm hebben geïnspireerd.

Van nature ben ik een avontuurlijk en sportief type. Ook tijdens mijn reizen moet er altijd een avontuurlijk en sportief element in zitten. Tevens zoek ik altijd een sportschool op in het buitenland om te ondervinden hoe Personal Trainers daar werken. Door al deze ervaringen ben ik enthousiast geworden om van mijn hobby mijn beroep te maken.


MEER Theorie

june 24, 2015 4

by Willeke in Theorie

4 motivatie tips